top of page

Power BI

Altijd en overal inzicht.

Krijg inzicht in je organisatie en stuur beslissingen op basis van data met Power BI van Microsoft. Vanaf elke locatie en elk apparaat.

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een business intelligence tool van Microsoft, die gebruikt wordt voor het maken van dashboards en rapporten. Power BI biedt uitgebreide mogelijkheden om data te koppelen of te importeren en om hierop analyses en visualisaties te maken. Vervolgens worden deze dashboards automatisch bijgewerkt en kun je deze delen met anderen in je organisatie.

Screenshot 2023-10-13 160802.png

Het nut van Power BI

Met Power BI dashboards krijg je real-time visuele inzichten in de bedrijfsprocessen van je organisatie. Hierdoor begrijp je snel hoe jouw organisatie ervoor staat. Daardoor kun je snel beslissingen maken, welke gebaseerd zijn op feiten in plaats van gevoelens. De kracht van Power BI is het integreren met andere tools en databronnen om zo data te combineren en daaruit voortkomende inzichten visueel te presenteren.

Voordelen van dashboards

Power BI Integraties

In Microsoft Power BI is de mogelijkheid tot het koppelen met vele bronnen zoals databases of tools zoals Google Analytics. Ook met jouw software kunnen we koppelen. Hierdoor hoef je niet meer handmatig jouw tools langs te gaan om de actuele stand te checken of gegevens te kopiëren. Dat bespaart tijd en voorkomt fouten!

Power BI vs. Excel

Veel bedrijven gebruiken nog Excel om datavisualisaties zoals grafieken en tabellen mee te maken. In de hele eenvoudige gevallen is het gebruik van Excel voldoende.
 

Wil je echter geen fouten meer maken, tijd besparen en meer waarde uit je data halen? En wil je meer controle op wie toegang heeft tot welke gegevens? Met Power BI krijg je betrouwbare, veilige en waardevolle dashboards, real-time verbonden met jouw data.

Power BI licenties en kosten 2024

Microsoft biedt meerdere Power BI licenties aan: Power BI Free, Power BI Pro en Power BI Premium. Voor de meeste bedrijven volstaat Power BI Free niet. Het belangrijkste verschil tussen de gratis variant en Power BI Pro is het kunnen delen van rapporten en data met andere gebruikers. De Power BI Pro licentie kost €9,40 per maand, per gebruiker.

Power BI Premium kost per maand per gebruiker €18,70. Power BI Premium is voor grote organisaties ook voor een totaalprijs af te sluiten. De grootste verschillen tussen Power BI Premium en Pro zijn dat Power BI Premium ingebouwde AI-analyses heeft (e.g. tekstanalyse) en dat de maximale opslag veel groter is (100 TB). 

 

In sommige gevallen kan de gratis licentie voldoende zijn. Lees hier meer over wat je kan met de gratis versie van Microsoft Power BI en de precieze verschillen tussen de licenties.

Krijg een eerste indruk

Krijg een indruk van een interactief dashboard op maat.

Gun jezelf inzicht en overzicht met Power BI.

Vraag een gratis demo aan.

  • LinkedIn

We vertellen je graag over de mogelijkheden én onmogelijkheden van dashboards

Portretfoto Max - Ingmar 2023 - Bijgeknipt

Max Steg

Mede-oprichter FRISCON

Bedankt voor de inzending!

bottom of page