top of page

Dashboarding

Rust en inzicht.

Krijg actueel inzicht in hoe je bedrijf ervoor staat en haal voordeel uit verrijkte inzichten.

max_zhenja_contact.webp

Dashboards & Rapportages

Dashboards transformeren ruwe data in heldere, visuele inzichten. Met intuïtieve grafieken en overzichten zie je in één oogopslag waar jouw organisatie staat. Maak beslissingen sneller, slimmer en onderbouwd.

De meerwaarde van Dashboards

1. Actuele inzichten

Real-time en robuust inzicht in hoe het ervoor staat met jouw organisatie en de bedrijfsprocessen. Doordat dashboards direct op je gegevensbronnen of op een datawarehouse aangesloten kunnen worden heb je altijd toegang tot de meest actuele inzichten. Hierdoor kun je sneller en effectiever besluiten maken.

3. Kansen benutten

Veel organisaties laten kansen liggen, jullie waarschijnlijk ook. Data geeft je inzicht in deze kansen. Kom er bijvoorbeeld achter welke klanten open staan voor een nieuwe bestelling of verbeter je recruitmentstrategie. Concrete kansen, concrete omzetstijging.

2. Eenvoudig en overzichtelijk

Door visuele inzichten zijn dashboards eenvoudig te begrijpen, zodat ontwikkelingen in de data sneller opvallen. Daardoor zijn keuzes met feiten te onderbouwen en bespaar je veel tijd. Je bent namelijk minder lang bezig met het interpreteren van data en informatie.

4. Grip op je capaciteit

Wij helpen onze klanten om hun capaciteit goed in te zetten, zowel qua geld als tijd. Met dashboards krijg je meer grip op je capaciteit. Inzichten en data vertellen je namelijk hoe processen verbeterd kunnen worden.

Een greep uit onze klanten

TakeAware.jpg
Justinflex.png
Vince Group_edited.png
dimehouse.webp

Wat zijn KPI dashboards?

Met dashboards heb je meer grip op je data. Door het gebruik van dashboarding worden datastromen samengebracht. Het is vervolgens eenvoudig te bepalen of bepaalde collega's of afdelingen onderdelen van het dashboard mogen zien en of ze ook inzicht mogen krijgen in de achterliggende data.

Dashboarding voor het MKB

We krijgen van MKB'ers geregeld de vraag of dashboarding ook geschikt is voor hun organisatie. Ze denken bijvoorbeeld dat de kosten erg hoog zijn of ze te weinig data hebben. 

Wij helpen je aan een betaalbare oplossing met een duidelijk rendement. Bedrijven hebben veel meer data dan ze denken. Is dat bij jou niet het geval? Dan hoor je het ook van ons.

Krijg een eerste indruk

Krijg een indruk van een interactief dashboard op maat.

Verschillende BI dashboard tools

Er zijn meerdere Business Intelligence tools om dashboards mee te bouwen. Bekende voorbeelden zijn Microsoft Power BI, Tableau of Qlik. Wij werken voornamelijk met Power BI vanwege de uitgebreide functionaliteiten en lage kosten. Hier vertellen we meer over de verschillen tussen de tools.

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is geschikt voor kleine en grote organisaties. Door de relatief lage kosten en de vele beschikbare koppelingen met applicaties kan het implementeren eenvoudig blijven. Lees meer over de mogelijkheden van Power BI, beschikbare koppelingen en de licenties op onze pagina over Microsoft Power BI.

Wij werken onder andere met

AI dashboards

Dashboarding wordt gebruikt om bedrijven te voorzien van inzichten en visualisaties van hun prestaties. Het gebruik van Artificial Intelligence (AI) sluit hier perfect op aan. We kunnen AI toepassen in jouw dashboard voor uiteenlopende doeleinden, bijvoorbeeld:

  • Voorraadbeheer

  • Inkoopvoorspellingen

  • Klantanalyses

  • Financiële risico's

Dashboarding in Excel

Veel organisaties gebruiken nog Excel om hun data te visualiseren en te analyseren. Voor zeer eenvoudige vraagstukken is dit geen probleem. Maar het maken van dashboards in Excel heeft veel nadelen.

Excel heeft beperkte functionaliteiten, waardoor het maken van real-time inzichten lastig en foutgevoelig is. Ook is Excel niet geschikt om data uit verschillende bronnen op een stabiele manier samen te brengen. Het delen van Exceldashboards met anderen is lastig, helemaal wanneer het aantal gebruikers ervan toeneemt. Met professionele dashboards los je deze nadelen op.

GUN JEZELF INZICHT EN OVERZICHT.

Vraag een Quickscan aan.

  • LinkedIn

We vertellen je graag over de mogelijkheden én onmogelijkheden van dashboards.

Portretfoto Max - Ingmar 2023 - Bijgeknipt

Max Steg

Mede-oprichter FRISCON

Bedankt voor de inzending!

bottom of page