top of page

Procesoptimalisatie

Met behulp van data.

Door het gebruik van data maak je procesoptimalisatie eenvoudig en laagdrempelig. Verbeter processen in jouw organisatie en bespaar jezelf tijd, kosten en fouten.

Wat is procesoptimalisatie?

Procesoptimalisatie is het verbeteren van bedrijfsprocessen. Hierdoor worden processen effectiever, efficiënter en dalen de kosten. Denk aan het anders inrichten van een proces of het automatiseren ervan. Er zijn meerdere methoden van procesoptimalisatie. Wij geloven in het gebruik van data om je processen te evalueren en te verbeteren.

Modellen van procesoptimalisatie

Er bestaan vele procesoptimalisatie modellen met verschillende kenmerken. Hierbij kan je denken aan modellen zoals Lean, Lean Six Sigma, Balanced Scorecard of Plan-Do-Act-Check (PDAC).

Binnen het model Lean Six Sigma draait het om de constante kwaliteit van processen, waarbij de klant altijd centraal staat. Hierin is veel ruimte voor het gebruik van data. Wij gaan nog een stap verder. Met data kan je jouw processen inzichtelijk maken en visualiseren, maar ook Machine Learning toepassen. Met het gebruik van een Machine Learning model geef je jezelf inzicht welke onderdelen van het proces verbeterd kunnen worden en waarom.

Voorbeelden van procesautomatisatie​

Administratie automatiseren

In- en output van
een ERP-systeem automatiseren

Automatische rapportages

Het automatiseren
van communicatie

Processen optimaliseren door te automatiseren

Veel processen kunnen worden verbeterd door deze te automatiseren. Het automatiseren van processen bespaart medewerkers veel tijd en maakt bedrijfsprocessen robuuster en minder foutgevoelig. Automatisering is het aanpakken van (onderdelen van) een proces door deze zonder tussenkomst van een medewerker uit te laten voeren. Hierbij komen vaak datastromen kijken.

Lean, Agile en Data

Procesoptimalisatie is een doorlopend proces. Processen inrichten volgens de Lean methode stelt de klant continu centraal. Ook vanuit Agile werken staat het creëren van toegevoegde waarde voorop. Beide manieren van werken kunnen gecombineerd worden. Met het gebruik van data hierbij stuur je vervolgens altijd op de juiste inzichten.

Waar wij mee werken

De tools die wij maken om processen te optimaliseren en te automatiseren maken we op maat. Zo heeft elke onderneming de juiste oplossing. We kiezen daarvoor altijd voor de beste methoden. We werken onder andere met:

CONTACT

Zullen we kennismaken?

  • LinkedIn

We vertellen je graag over de mogelijkheden én onmogelijkheden van datagedreven werken.

Portretfoto Max - Ingmar 2023 - Bijgeknipt

Max Steg

Mede-oprichter FRISCON

Bedankt voor de inzending!

bottom of page