top of page

Verbeter je besluitvorming met datagedreven werken.

Veel organisaties vragen zich af of datagedreven werken bij hun past. Het antwoord is ja, datagedreven werken is dé manier om toekomstbestendig te blijven. Laat ons je helpen aan de juiste aanpak.

Wat is datagedreven werken?

Met datagedreven werken voer je je werkzaamheden uit op basis van data en de informatie die je daaruit haalt. Binnen een organisatie die datagedreven werkt, speelt data bij alle afdelingen en medewerkers een belangrijke rol. De koers die gevaren wordt en de besluiten die genomen worden zijn op basis van de inzichten verkregen uit data. Aan data op zichzelf heb je nog niet zoveel. Maar het vormt wel het fundament van informatie. Lees hier meer over het verschil tussen data en informatie.

dashboard_edited.png

Waarom zou je datagedreven willen werken?

Data stelt je in staat snel tot goed onderbouwde besluitvorming te komen en handmatige processen te automatiseren. Hierdoor heb jij meer tijd over, optimaliseer je processen, verlaag je kosten, zet je geld op de juiste plekken en momenten in, reduceer je de werkdruk voor je medewerkers en kan je bedrijf concurreren met grote partijen. Vaak beschik je over meer data dan zelf gedacht.

Datagedreven organisaties hebben in deze tijd een voorsprong op traditionele organisaties. Binnen een datagedreven organisatie worden namelijk ook ontdekkingen gedaan die in traditionele organisaties niet plaatsvinden. Bijvoorbeeld door patronen in data vast te stellen kunnen behoeftes van klanten en medewerkers beter in kaart gebracht worden. Hierdoor stijgt de klant- en medewerkerstevredenheid.

De omslag naar een datagedreven werkwijze hoeft niet veel financiële middelen te kosten, maar vereist wel enige tijds- en geldinvestering. Om deze omslag optimaal uit te voeren kan de kennis en ervaring van een data consultant van pas komen. Lees hier meer over de 6 gebieden waarmee data consultancy jouw bedrijf kan helpen.

Datagedreven werken in cijfers

> 10%

Kosten te besparen

> 95%

Data blijft onbenut

+ 8%

Meer winst

> 50%

MKB werkt nog niet datagedreven

Hoe je begint met datagedreven werken

Datagedreven werken binnen een organisatie bestaat uit de juiste praktische methodes gebruiken en een passende denkwijze en bedrijfscultuur. Om aan de slag te gaan met datagedreven werken zijn nodig:

1.

De juiste denkwijze en bedrijfscultuur

De gehele organisatie moet denken en doen vanuit data. Door alle medewerkers bij de transitie te betrekken is de kans op succes vele malen groter.

2.

Datastrategie

Het opzetten van een datastrategie is essentieel. Hiermee beantwoord je vragen zoals welke doelstellingen er zijn, wat ervoor nodig is om deze doelen te behalen en wie welke rol in het proces van datagedreven werken speelt.

3.

De beste tools

Tot slot heb je tools nodig om je processen en datastromen te automatiseren en je inzichten te bieden. Wij maken tools en data dashboards op maat.

Onze werkwijze

Elk probleem of vraagstuk heeft een aanpak op maat nodig. We benaderen jouw vraagstuk altijd met een frisse blik en met de nieuwste kennis in het achterhoofd. Persoonlijk contact en het gehele bedrijf betrekken bij het proces vinden we belangrijk. Om kwaliteit en succes te garanderen werken we met de volgende werkwijze:

01 Doelen vaststellen

Samen stellen we onze doelen vast: welke bedrijfsprocessen willen we datagedreven maken? Waar willen we inzicht in krijgen (bijvoorbeeld door rapportages)? Of stellen we een datastrategie op om de organisatie toekomstbestendig te maken.

Datagedreven besluitvorming

Besluitvorming op basis van data zorgt voor betrouwbare besluiten, welke niet meer gebaseerd zijn op onderbuikgevoelens maar op basis van data. Datagedreven besluitvorming heeft twee gradaties: met volledige datagedreven besluitvorming (DDDM) worden alle besluiten genomen door enkel inzichten vanuit data te gebruiken. Met data-geïnformeerde besluitvorming (DIDM) vormen inzichten vanuit data de basis voor besluitnemers om beslissingen te nemen.

Hoe wij datagedreven werken toepassen

Dashboarding

Dashboards geven real-time visuele inzichten in hoe je bedrijf en haar bedrijfsprocessen ervoor staan. Wij maken betaalbaar en betrouwbaar dashboards voor je op maat. Hierdoor zie je in een oogopslag je KPI's of de resultaten van onze Machine Learning modellen.

Procesoptimalisatie

Het gebruik van data maakt procesoptimalisatie eenvoudig en laagdrempelig. Door processen te verbeteren, bijvoorbeeld door ze te automatiseren, bespaar je jezelf als organisatie veel tijd, kosten en fouten.

Datawarehouse

Een datawarehouse is een centrale verzamelplaats voor al je data. Hierdoor wordt Business Intelligence toepassen en opschalen in je bedrijf toegankelijk. Voor organisaties van elke grootte is er een passende datawarehouse oplossing.

Datastrategie

Door het opzetten van een datastrategie worden onder andere duidelijk de doelen en de weg om deze te bereiken, het ethische kader omtrent datagebruik en afspraken over de toegankelijkheid van data. Wij bieden ondersteuning op dit gebied en zorgen voor een gepaste datastrategie.

Waar wij mee werken

We maken onze oplossingen en producten op maat, in een grote verscheidenheid aan tools en programmeertalen. Daarbij kiezen we altijd de best passende tool voor jouw vraagstuk.

We werken onder andere met:

NEEM CONTACT OP

Zullen we kennismaken?

  • LinkedIn

We vertellen je graag over de mogelijkheden én onmogelijkheden van datagedreven werken.

Portretfoto Max - Ingmar 2023 - Bijgeknipt

Max Steg

Mede-oprichter FRISCON

Bedankt voor de inzending!

bottom of page